Karup- og simestedsmoltene elsker Kattegat

Så er  resultaterne af smoltundersøgelsen fra Limfjorden endelig offentliggjort. De kan læses i deres helhed som DTU rapport her eller med en omtale på fiskepleje.dk her.

De væsentligste konklusionerne fra smoltstudiet er, at fiskene ser ud til at søge ud af fjorden i stedet for at blive hængende og vokse sig store tættere ved vandløbets munding, samt at vandringen ud af fjorden foregår mod øst. Begge dele er interessant, og er med til at kaste lys over hvorfor ørrederne fra Limfjorden er så velrepræsenterede i fangster i de indre farvande.

Vi har et lignende datasæt fra nedgængere som vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt. Nedgængerne ser ud til at have en noget anden adfærd end smoltene på nogle punkter, så det bliver spændende at komme lidt mere i dybden med deres data.

Eventuelle spørgsmål til undersøgelserne kan stilles her på siden.

 

 

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *