Karup-nedgænger fanget på hjemmebanen

Vi er blevet velsignet med endnu et returneret mærke, og denne gang er det en af de nedgængere der blev mærket i 2017 som har været på krogen. Fisken med ID 1813 fra Karup Å blev således fanget i åen 13. marts efter at have genereret en masse spændende vandringsdata.

Fisken blev mærket i Karup Å i januar 2017, og vejede på det tidspunkt 2,3 kg og målte 66 cm. Da den ramte brinken på Karup Å d. 13. marts i år, var vægten steget til 3,6 kg og længden til 74 cm, hvilket er en flot størrelse for en hunfisk efter gydning. At der var tale om en flot fisk, kan man også se på billedet herunder.

Fisken trak ud af Karup Å 4. april sidste år, og var en af de sidste af de mærkede nedgængere der forlod åen i 2017-sæsonen. Til gengæld var den hurtig derefter, og trak allerede forbi Aalborg 12. april mod øst.

23. juli vendte den tilbage til fjorden, hvor den siden gik en tur ind i Hjarbæk Fjord 28. juli.

Allerede 31. juli forlod den dog Hjarbæk Fjord igen, inden den fandt hjem til Karup Å 2. august, hvor den blev indtil fangsttidspunktet i år.

Det er fantastisk at få mærker retur, og glæden er endnu større når der inkluderes data om fiskens vægt og længe.

Du kan læse mere om returnering af mærker her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *