Limfjorden – en produktiv fjord

Der er masser af føde for havørreder i Limfjorden. Det har Kaare “Guldfar” Ebert fra Sportsfiskerforbundet påvist da han begik sit speciale i sin tid, og man ser da også tydeligt at fjorden er produktiv når man færdes deroppe.

I år har vi fået en særlig god mulighed for at vise dette, da vores udstyr har stået skjult under vand som konsekvens af de mange forsvindingsnumre der blev udført med det udstyr der stod på overfladen sidste år.

Når man haler sådan en gang udstyr op i båden, bliver den levende af alle de rejer, tanglopper, orme- og polypdyr, muslinger, krabber og hvad ellers der har brugt udstyret som hjem. De kritiske dele af udstyret renses efter behov når man kigger til det gennem sæsonen, men på tovværk, bundankre og lignende har Limfjordens fauna fri leg. Se bare her hvad det bliver til på en sæson…

Her har vi noget udstyr der har stået på to meters dybde ved Sundstrup:

Ved Aggersund har polypdyrene overtaget i stedet for muslingerne. Her en bunke udstyr der har stået ude på fire meters dybde. Tovets renhed skyldes at dyrene faldt af da det blev halet ombord på rælingen:

 

Ved Sallingsund har de lidt af det hele. Det udstyr man ser her, har stået ude på seks meters dybde:

Et besynderligt væsen der kom med op i Sallingsund:

Der var ikke mange havørreder i dette indlæg, men det kommer snart. Resultaterne fra Limfjorden forventes at blive offentliggjort om få uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *