De sidste datapunkter fra Limfjorden

Selvom datasættene fra Karup og Simested egentlig er afrapporteret, har vi holdt systemet kørende ved åernes mundinger, for at se hvor mange mærkede fisk der trak ud af åerne igen i år. Det er der kommet er par interessante resultater ud af.

En overspringer er eksempelvis netop returneret til Karup Å. Fisken forlod åen i marts 2018, og vendte hjem igen for en lille måned siden. Dette er den eneste overspringer vi har registreret af de 160 nedgængere der i alt blev mærket i de to åer i 2017 og 2018.

En anden førstegangshandling har desuden fundet sted i Simested Å. Her er en nedgænger nemlig vendt hjem igen i juni i år efter at have forladt åen i april. Det betyder, at denne fisk nu både har overlevet en tur i Limfjorden i 2018 og 2019, og det er faktisk den eneste af de 160 mærkede nedgængere der er lykkedes med at gennemføre to marine perioder efter mærkningen. Hvis nogen fanger en havørred med et lille sort mærke i bughulen hvorpå der står 1802 4071, bør I således prise denne fisk for den helt særlige præstation.

Ovenstående bliver de sidste datapunkter fra denne runde studier i Karup og Simested Å, og jeg/vi siger tak for lån af fisk og for godt lokalsamarbejde. Havørrederne fra Karup og Simested Å har vist sig at være alvorligt udfordrede når de bevæger sig ud i Limfjorden, og det er spændende om det vil lykkes at forbedre forholdene for dem i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *